Personeelsgesprek.nl is een bijzonder handig softwarepakket waarmee managers en personeelszaken veel tijd en werkdruk kunnen besparen bij het voorbereiden van personeelsgesprekken.

dinsdag 19 juni 2012

De 21 belangrijkste redenen om voor een baan te kiezen

bron: Personeelsnet.nl

Het salaris is nog steeds de belangrijkste reden om voor een werkgever te kiezen. Nu de banen niet meer voor het oprapen liggen, stelt de Nederlandse beroepsbevolking minder eisen aan werkgevers. Hier zijn de 21 belangrijkste redenen om voor een werkgever te kiezen.

Van de Nederlandse beroepsbevolking noemt 56% een goed salaris als belangrijkste reden om voor een werkgever te kiezen. Dit blijkt uit het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) van Intelligence Group uit een analyse van 23.599 personen uit de Nederlandse beroepsbevolking.

Werknemers hebben minder te wensen
Opvallend is dat de Nederlandse beroepsbevolking in het eerste kwartaal van 2012 minder punten opsomde die belangrijk zijn bij de baankeuze. Alleen een ‘goed salaris’ bleef gelijk en ‘een deskundig team en management’ steeg 1 procentpunt. Alle andere aspecten namen af in belang.

‘Een interessante ontwikkeling’ volgens Geert-Jan Waasdorp, oprichter Intelligence Group. ‘Normaal zien we wel onderlinge verschuivingen, maar nu zien we minder aspecten die worden genoemd. Dit duidt op werknemers die minder eisend zijn of kunnen zijn, ingegeven door de huidige situatie op de arbeidsmarkt. Eerst een baan met salaris, dan de rest.’

Wensen van starters, blijvers en 50-plussers
Maatschappelijk verantwoord ondernemen is nog steeds belangrijk voor bedrijven, maar als werkgever profiteert u daar niet veel van. Want persoonlijke idealen en het maatschappelijk belang van het werk, blijken nauwelijks een afweging bij de keuze van een baan.

Wel leven er verschillende wensen onder de diverse leeftijdsgroepen. Starters hechten meer belang aan een goed salaris, flexibele werktijden, opleidingsmogelijkheden en doorgroeimogelijkheden. Werknemers in hun ‘mid-career’ hechten veel meer waarde aan parttime werken en dichtbij huis werken.

50-Plussers willen liever vrijheid, zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, acceptabele werkdruk en een vast contract. Voor 50-plussers is het ‘vaste contract’ belangrijker dan gemiddeld en staat zelfs op een tweede plek als keuzemotief voor een werkgever. Dit weerspiegelt mogelijk de behoefte aan zekerheid onder deze groep in een tijd waarin 50-plussers druk ervaren op de arbeidsmarkt.

De 21 belangrijkste redenen om voor een baan te kiezen
Het hele overzicht vindt u hier:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten