Personeelsgesprek.nl is een bijzonder handig softwarepakket waarmee managers en personeelszaken veel tijd en werkdruk kunnen besparen bij het voorbereiden van personeelsgesprekken.

maandag 14 oktober 2013

Dit zijn alle wijzigingen voor HR uit het begrotingsakkoord 2014

Meer werk, sneller het ontslagrecht hervormen en meer zekerheid voor flexwerkers. Er staan grote ambities in het begrotingsakkoord dat het kabinet sloot met oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP.
Alle nieuwe maatregelen die HR-professionals moeten weten op een rij.

De afspraken in het begrotingsakkoord van 11 oktober 2013 zijn ambitieuzer dan het oorspronkelijke regeerakkoord. De inhoud van het Sociaal Akkoord blijft overeind, maar wel worden belangrijke afspraken over flexwerk en ontslag sneller ingevoerd. De maatregelen gelden voor 2014, maar vele hebben ook een doorwerking in latere jaren.
Het begrotingsakkoord is een mix van lastenverlichtingen op de korte termijn (waardoor consumenten hopelijk meer gaan uitgeven) en structurelere maatregelen die de werkgelegenheid op langere termijn met 50 duizend arbeidsplaatsen moeten versterken. Ook komt er aanzienlijk meer geld vrij voor onderwijs en onderzoek. Gezinnen met kinderen zullen blij zijn. Zo gaat de verlaging van kinderbijslag niet door, naast andere maatregelen die het financieel voor gezinnen allemaal iets makkelijker maken.
Hier vind je alle maatregelen uit het begrotingsakkoord die van belang zijn voor HR-professionals hieronder overzichtelijk op een rij:
Voordeel voor gezinnen met kinderen
Wijzigingen flexibel werk en ontslag eerder ingevoerd
Bevorderen werkgelegenheid
Werkgelegenheid jongeren
Werkgelegenheid ouderen
Maatregelen arbeidsgehandicapten
Maatregelen voor zelfstandigen en bedrijven
Iedereen meer koopkracht in 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten