Personeelsgesprek.nl is een bijzonder handig softwarepakket waarmee managers en personeelszaken veel tijd en werkdruk kunnen besparen bij het voorbereiden van personeelsgesprekken.

maandag 21 oktober 2013

Ervaring op cv telt straks niet meer….competenties wèl!

Niet ervaring, maar competenties zijn voor werkgevers in 2020 de belangrijkste reden om iemand aan te nemen. Het cv zoals we dat nu kennen, gaat dan ook grotendeels verdwijnen. Dat stelt Tempo Team op basis van eigen trendonderzoek. ‘Te weinig ervaring’. Het is op dit moment het meest gebruikte argument van werkgevers bij het afwijzen van een sollicitant. Mede daardoor zit zestien procent van de Nederlandse jongeren thuis zonder werk.

Binnen tien jaar zal dat beeld echter drastisch veranderen, zo blijkt uit het onderzoek. Opleiding en ervaring worden minder relevant. “Grote corporates willen straks in eerste instantie niet meer weten wat iemand gestudeerd heeft of bij welk bedrijf hij of zij vandaan komt. Ze willen weten wat iemand kan, wat de intrinsieke motivatie is en hoe iemand zich effectief aanpast,” vertelt Suzanne Jungjohann, HR Directeur bij Tempo-Team. Vijf belangrijke mondiale ontwikkelingen jagen deze trend aan.
De werknemer als kameleon
Als gevolg hiervan verandert ook het curriculum vitae. Afgeronde opleidingen en eerdere werkgevers maken plaats voor een concrete onderbouwing van vaardigheden. Een sollicitant moet laten ‘voelen’ dat hij snapt dat het gaat om hoe hij effectief reageert op de veranderingen om zich heen.  MEER LEZEN? KLIK HIER.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten