Personeelsgesprek.nl is een bijzonder handig softwarepakket waarmee managers en personeelszaken veel tijd en werkdruk kunnen besparen bij het voorbereiden van personeelsgesprekken.

vrijdag 14 december 2012

Werken in de CLOUD is veiliger dan gedacht.

Werken in de cloud heeft de toekomst. Steeds meer ondernemers stappen er op over. Maar er zijn er ook die twijfelen. Uit onderzoek door BusinessCompleet.nl blijkt dat de veiligheid hun grootste punt van zorg is. Hoe veilig is werken in de cloud eigenlijk? De redactie zocht het voor je uit.

• Cloudsoftware koppelt servers aan elkaar
• Minder kans op verlies gegevens
• Beveiliging eigen computer rammelt vaak

Overal kunnen werken
Werken in de cloud betekent dat je gebruik maakt van online software en dat je je werk online opslaat en niet meer op je eigen computer. In de cloud werken heeft de toekomst, volgens zo’n beetje iedereen die er verstand van heeft. Voordeel is onder meer dat je altijd en overal kunt werken. Je bent niet meer afhankelijk van die ene computer waar de juiste software op staat en waar je de laatste mutaties hebt opgeslagen. Even iets wijzigen in je administratie? Het gaat ook onderweg met je smartphone. Of op elke andere computer, waar die ook staat, mits die op internet is aangesloten zodat je op de cloud kunt inloggen.

Cloudsoftware koppelt servers aan elkaar
Werken in de cloud is meer dan het opslaan van je gegevens op een externe server. Bij werken in de cloud zijn de verschillende servers aan elkaar gekoppeld met behulp van cloudsoftware.

Deze servers kunnen overal in de wereld staan. De cloudsoftware bewaart alle online software en de door jou ingevoerde data op deze servers. Door virtualisatie maakt het niet meer uit waar en op welke server jouw gegevens staan.

Redundant
De cloud is ´redundant´. Hij bestaat uit meerdere onderdelen die dezelfde functie hebben. Valt een van die onderdelen uit, dan functioneert de cloud gewoon door. In de praktijk betekent dit dat je gegevens altijd op meer dan een plek bewaard worden.

Minder kans op verlies gegevens
Hierdoor zijn er geen gevolgen als er in de cloud een server uitvalt. De software blijft functioneren, je gegevens blijven bewaard en je kunt er nog even goed in werken. Op je eigen computer kun je gegevens verliezen door bijvoorbeeld virussen, problemen met software-updates, kapotte hardware, ongelukken in de ruimte waar hij staat (zoals brand) en computerdiefstal.

Software altijd up to date
In de cloud is alle software altijd up to date. Je bent dus verlost van de kosten en moeite van het updaten van je eigen software en van eventuele problemen met deze updates.

Beveiliging eigen computer rammelt vaak
Een vaak onderschat risico is het achterwege laten van beveiligingsupdates op de eigen computer. Zo blijken veel mensen updates van Windows niet of niet op tijd uit te voeren. Bijvoorbeeld omdat het tijd kost. Maar het gaat juist vaak om beveiligingsupdates! Ook het niet updaten van de virusscanner levert risico’s op.

Beveiliging in de cloud altijd up to date
In de cloud is de beveiliging altijd up to date. Overigens neemt dat niet alle risico´s weg. Ook als je in de cloud werkt, moet de beveiliging van de eigen computer up to date blijven. Bijvoorbeeld omdat je daarop je gebruikersnaam en password voor de cloud intikt. Kies ook een veilig password.

Certificering
Wil je zeker weten of het in-de-cloud-project waarbij je je wil aansluiten veilig is? Controleer dan of de software getest is en of de controlerende instantie een certificaat heeft afgegeven.

bron: BusinessCompleet.nl

Het zal niet verbazen dat de software van Personeelsgesprek.nl aan alle eisen voldoet. Wil je meer weten? Een online demo of zelf proberen? KLIK HIER

Geen opmerkingen:

Een reactie posten