Personeelsgesprek.nl is een bijzonder handig softwarepakket waarmee managers en personeelszaken veel tijd en werkdruk kunnen besparen bij het voorbereiden van personeelsgesprekken.

vrijdag 21 december 2012

Beoordelingsgesprekken: werkgevers verwachten in 2013 meer van werknemers


bron: HRpraktijk
Waren werkgevers in 2010 niet zo heel goed voorbereid op de beoordelingsgesprekken, dit jaar is 81 procent dit wel zo blijkt uit onderzoek van ISBW Opleiding & Training onder 1.208 werknemers en 184 werkgevers. Geen slechte zaak gezien de hogere verwachtingen die voor werknemers gelden.
81 procent van de werkgevers geeft dit jaar aan over voldoende informatie te beschikken om het gesprek goed te voeren, tegenover 64 procent in 2010. 43 procent van de werkgevers besteedt dit jaar minimaal een uur aan de voorbereiding. In 2010 was dit naar inschatting van het merendeel van de werknemers nog slechts 11 tot 20 minuten.

HR-procedure
Een goede voorbereiding blijkt ook uit het feit dat 93 procent van de werkgevers aangeeft dat de beoordelingsgesprekken deel uitmaken van een HR-procedure. Bovendien heeft 97 procent zijn werknemers hiervan op de hoogte gesteld. Slechts 10 procent van de werkgevers ziet op tegen de gesprekken met werknemers dit jaar, een resultaat dat in de ogen van werknemers meevalt; 19 procent verwacht dat zijn werkgever er dit jaar geen zin in heeft.

Positieve werknemer
De betere voorbereiding van werkgevers kan wellicht in verband gebracht worden met de positievere verwachtingen van werknemers dit jaar. In 2010 gaf 29 procent van de werknemers nog aan beoordelingsgesprekken niet als leerzaam en nuttig te ervaren, in 2012 is dit gezakt naar 20 procent. Daarnaast geeft 22 procent van de werknemers dit jaar aan dat er geen concrete plannen worden ontplooid na het gesprek, terwijl dat in 2010 nog 48 procent was.

Een goed ontwikkeling: “Werkgevers verwachten meer van werknemers. Dergelijke hoge verwachtingen vragen om een duidelijke definiĆ«ring, wat vraagt om een grondige voorbereiding.”

Je kunt je heel slim op de gesprekken voorbereiden met onze cloud-software.
Probeer het eens -gratis- uit. Even HIER registreren en je kunt aan de slag.
Uiteraard heeft de betaalde versie veel meer mogelijkheden. je vindt alles op onze site.

2 opmerkingen:

  1. Het beoordelen van medewerkers is ieder jaar weer een hoop werk. Zeker omdat de meeste beoordelingssystemen nog ( ouderwets) met de hand geschreven worden en niet in een digitale omgeving. Dus de stap naar digitalisering is een grote stap voorwaarts. Maar in welke omgeving doe je dat dan digitaal? Het grote bijkomende voordeel van een speciaal ontwikkeld software programma is dat je ook statistieken kunt bekijken en daarmee krachtige rapportages kunt genereren. Wij van Inkrease hebben de exclusieve licentie verkregen voor Trakstar, het allerbeste programma dat speciaal is ontwikkeld voor de beoordeling van uw medewerkers. Dit programma is een SaaS ( Software as a Service), in de cloud, geen omkijken naar back-ups en updates en qua veiligheid zit het ook goed. Kom eens een kijkje nemen op onze site : www.inkrease.nl en bekijk een demo.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik beschouw het altijd als een compliment dat leveranciers van andere (op amerikaanse leest geschoeide en dus vrijwel niet in Nederland toepasbare) producten onze blog als platform kiezen.

    BeantwoordenVerwijderen