Personeelsgesprek.nl is een bijzonder handig softwarepakket waarmee managers en personeelszaken veel tijd en werkdruk kunnen besparen bij het voorbereiden van personeelsgesprekken.

dinsdag 2 oktober 2012

Dossier Het Nieuwe Werken: HNW in vijf varianten

De Week van Het Nieuwe Werken komt er binnenkort weer aan. Maar wat is Het Nieuwe Werken of HNW eigenlijk? Is het wel zo nieuw?
Personeelslog praat je bij met een compleet dossier van 25 artikelen over de vijf HNW-varianten; over flexen, plaats- en tijdonafhankelijk werken, slim roosteren en slim (samen)werken.

Over wat Het Nieuwe Werken precies is, lopen de meningen uiteen.
Voor het ene bedrijf is Het Nieuwe Werken dat medewerkers hun werkmail kunnen lezen via een iPad. Of soms een dagje kunnen thuiswerken.
Voor een andere werkgever gaat het juist om een fundamentele verandering van zijn organisatie, waarbij werknemers meer zelfstandigheid krijgen en vooral op hun resultaten worden afgerekend.

Kansen voor iedereen
Volgens werkgeversvereniging AWVN staat Het Nieuwe Werken “voor een groot aantal middelen om het werk niet altijd op dezelfde plek of binnen bepaalde tijden te hoeven doen”.
Ook de initiatiefnemers van de Week van Het Nieuwe Werken kiezen voor een brede benadering. Zo lezen we op hun site Het Nieuwe Werken doe jezelf: “Werken op de camping? ‘s Ochtends op het strand en daarna een late dienst? Het Nieuwe Werken biedt kansen voor iedereen. Van vuilnisman tot verpleegkundige, van manager tot metaalarbeider.”

Vijf HNW-varianten
In de praktijk zien we vijf varianten van Het Nieuwe Werken, die elkaar gedeeltelijk overlappen:
1 flexen op kantoor
2 plaats- en tijdonafhankelijk werken
3 slim roosteren
4 slimmer werken
5 slim samenwerken.

Meer informatie vind je hier: http://www.personeelslog.nl/2012/10/01/dossier-het-nieuwe-werken-hnw-in-vijf-varianten/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten