Personeelsgesprek.nl is een bijzonder handig softwarepakket waarmee managers en personeelszaken veel tijd en werkdruk kunnen besparen bij het voorbereiden van personeelsgesprekken.

woensdag 3 augustus 2011

Vergrijzing en krapte op de Arbeidsmarkt in Nederland


Ik las een interessant rapport over dit thema van UWV.Klik op de link om het pdf-rapport te lezen.https://www.werk.nl/pucs/groups/public/documents/document/wdo_009051.pdf

Zoals altijd levert elk antwoord ook weer meer vragen op....
Het rapport maakt gebruik van gegevens uit de polisadministratie van UWV en is gebaseerd op mensen in loondienst. Ik zou me kunnen voorstellen dat de invloed van zzp-ers een belangrijke aanpassing in de verhoudingen geeft.

Met de informatie uit het rapport, is het goed om de vakantieperiode te benutten om eens na te denken over hoe het in de eiegen organisatie zit. Daarbij is het handig om van al je medewerkers te weten welke competenties en talenten ze hebben.
Het hebben van een goed systeem (zoals Reviews) voor je personeelsdossier met informatie over functioneren, beoordelingen en scholing is dan de basis voor je leeftijdsbewust personeelsbeleid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten