Personeelsgesprek.nl is een bijzonder handig softwarepakket waarmee managers en personeelszaken veel tijd en werkdruk kunnen besparen bij het voorbereiden van personeelsgesprekken.

vrijdag 27 september 2013

Helft managers zou hun functie beter willen invullen

Slechts de helft van de managers in de Nederlandse organisaties (51 procent) voelt zich voldoende toegerust om de eigen functie goed te kunnen vervullen. En maar liefst 89 procent van het middenmanagement moet taken laten liggen. Dit blijkt uit de wendbaarheidsmonitor van Yacht.


• Tijdgebrek en kortetermijnvisie oorzaak
• Top kritisch over middenkader
• ‘Reik middenkader tools aan’Tijdgebrek en kortetermijnvisie oorzaak
Managers zouden graag meer tijd willen besteden aan hun team, maar het lukt ze eenvoudigweg niet. Tijdgebrek, sterke resultaatgerichtheid en een kortetermijnvisie van de top van het bedrijf worden veel genoemd als oorzaak.

Top kritisch over middenkader
HR-managers en de top van het bedrijfsleven zijn kritisch over het functioneren van het middenkader: het middenkader is niet in staat medewerkers te inspireren en heeft te weinig aandacht voor commercieel resultaat.

‘Reik middenkader tools aan’ Bijvoorbeeld bij het voorbereiden op de personeelsgesprekken....
Veranderingen en reorganisaties zijn op dit moment aan de orde van de dag. Cruciaal voor het succesvol reorganiseren is de rol van het middenmanagement. Uit het onderzoek blijkt dat ruim de helft van de managers meer tijd wil om aan de eigen medewerkers te besteden.

MEER LEZEN: KLIK DAN HIER.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten