Personeelsgesprek.nl is een bijzonder handig softwarepakket waarmee managers en personeelszaken veel tijd en werkdruk kunnen besparen bij het voorbereiden van personeelsgesprekken.

vrijdag 7 juni 2013

Zwanger personeel bevalling voor de baasEen zwangerschap is iets dat moet worden gevierd. Werkgevers zijn meestal minder blij wanneer een werkneemster haar heuglijke nieuws komt vertellen. Vrij vanwege controleafspraken, tijdelijke vervanging, langdurig verlof ; een zwangere kan lastig zijn. Een werkgever heeft zich aan legio regels te houden Wat zijn de rechten en plichten voor de ondernemer?
• Helft vrouwen ervaring gehad die wijst op discriminatie
• Werkgevers willen dat zwangere vrouwen open kaart spelen
• Wettelijke bepalingen over ongelijke behandeling
Het vermoeden was er al: discriminatie vanwege zwangerschap en moederschap neemt niet af. Dat zag de Commissie Gelijke Behandeling (nu College voor de Rechten van de Mens) aan de vele klachten die binnenkwamen en de oordelen die zij in de loop der jaren uitbracht. Tijd voor een grootschalig onderzoek naar de aard en omvang van deze vormen van discriminatie, dat inmiddels een confronterend rapport heeft opgeleverd. Ruim duizend vrouwen uit een representatief panel werkten mee. Het ging om vrouwen die tussen 2007 en 2011 werkten of solliciteerden en zwanger waren of moeder waren geworden.
Meer lezen:   http://www.drielingh.nl/Personeelsgesprek/?page_id=208#sthash.hKwZH5Hs.dpufGeen opmerkingen:

Een reactie posten