Personeelsgesprek.nl is een bijzonder handig softwarepakket waarmee managers en personeelszaken veel tijd en werkdruk kunnen besparen bij het voorbereiden van personeelsgesprekken.

donderdag 13 juni 2013

Hoe een oudere sollicitant de leeftijd als pluspunt kan inzetten. Tips.

Wat wilt u over 5 jaar bereiken in uw professionele leven?’ Deze standaard recruitmentvraag kan behoorlijk slecht vallen bij een sollicitant die de zestig nadert. Als je dan niet beleefd reageert, kun je die baan wel vergeten. Maar wanneer je leeftijd en ervaring als pluspunt presenteert, kan dat juist in je voordeel werken.

Ann Brenoff is ook niet meer echt piepjong, maar het lukte haar toch om een gewilde senior-redacteurbaan binnen te slepen bij de Huffington Post. Niet door zich jonger voor te doen dan ze is, maar door haar leeftijd als pluspunt te presenteren.
Zelfreflectie voor recruiters
Brenoff vroeg wat rond bij leeftijdgenoten naar hun ervaringen als sollicitant en publiceerde een artikel met tips voor oudere sollicitanten, die ook de nodige zelfreflectie opleveren voor recruiters.
‘Werkgevers zoeken alleen maar jongeren’ is de misvatting van veel sollicitanten. Want werkgevers zoeken meestal naar talenten die een breed spectrum aan competenties meebrengen. Kennis, natuurlijk, maar ook werk- en levenervaring die veel jongeren nog missen. Van dat laatste kan de oudere sollicitant dus profiteren, daarom kan het helpen om je leeftijd juist te benadrukken. Het hielp Ann Brenoff in ieder geval aan een mooie baan die veel jongeren ook wel zouden willen hebben.
Tips voor oudere sollicitanten
De ervaringen van Brenoff en haar vrienden levert een leuke lijst met tips op voor oudere sollicitanten. Het uitgangspunt van de tips is dat je leeftijd ook als voordeel kunt presenteren, zonder in valkuilen te stappen waar je als oudere wel eens terecht zou kunnen komen.
Lees de tips in de Personeelsgesprek Blog: 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten