Personeelsgesprek.nl is een bijzonder handig softwarepakket waarmee managers en personeelszaken veel tijd en werkdruk kunnen besparen bij het voorbereiden van personeelsgesprekken.

donderdag 29 november 2012

Mannen zijn beter met geld plus 8 andere verschillenbron: Businesscompleet.nl

Mannelijke ondernemers kunnen beter groeien, vrouwelijke beter terugschakelen. Vrouwen zijn beter in marketing en communicatie, mannen in financiën. Bedrijfsadviesbureau PerspeXo deed onderzoek naar de verschillen tussen mannen en vrouwen in de bedrijfsvoering van MKB-bedrijven. We zetten de belangrijkste conclusies op een rij.

• Diversiteit versterkt bedrijf
• Mannen geven zichzelf hoger cijfer
• Loslaten en delegeren blokkade voor vrouwen

Zie ook: Zakenvrouw wil groeien

Mannelijke en vrouwelijke ondernemers hebben overlappende en aanvullende kwaliteiten. Daardoor kan diversiteit in de directie MKB-bedrijven aanzienlijk versterken in goede en slechte tijden. Dat blijkt uit onderzoek door bedrijfsadviesbureau PerspeXo. De resultaten van het onderzoek, waaraan 150 vrouwelijke en 350 mannelijke ondernemers met personeel deelnamen, zijn beschreven in het whitepaper ‘M/V = Meerkracht + Veerkracht’.

Annegien Blokpoel is directeur van PerspeXo en auteur van de bestseller ‘Maak je bedrijf meer waard’. “Dat diversiteit in de directie van het grootbedrijf leidt tot betere resultaten is al langer bekend”, stelt Blokpoel. “Uit ons onderzoek blijkt dat ook ondernemers en MKB-bedrijven baat hebben bij een gezonde mix van mannelijke en vrouwelijke ondernemerskwaliteiten. Wij hopen dat dit whitepaper bijdraagt aan het succesvol doorgroeien van bedrijven met mannelijke én vrouwelijk ondernemers aan het roer."

De voornaamste conclusies uit het onderzoek zijn:

1) Mannelijke en vrouwelijke eigenschappen versterken bedrijf
Mannelijke en vrouwelijke eigenschappen in het managementteam versterken het totale bedrijf, op management, bedrijfskundig en bedrijfseconomisch gebied.2) Bundeling verbetert bedrijfsvoering
Mannelijke en vrouwelijke ondernemers zijn complementair op de Schijf van Vijf, bundeling leidt tot een duidelijke verbetering in de bedrijfsvoering:
- Vrouwelijke ondernemers doen het beter op de gebieden marketing, communicatie en identiteit.
- Mannelijke ondernemers doen het beter op financiën en de financiële vragen binnen strategie.

3) Diversiteit geeft betere uitrusting
Diversiteit in het management geeft bedrijven een betere uitrusting voor goede én slechte tijden.
- Mannelijke ondernemers geven aan makkelijker te kunnen groeien.
- Vrouwelijke ondernemers geven aan makkelijker te kunnen terugschakelen.

4) Drive en passie gelijk
Mannelijke en vrouwelijke ondernemers hebben dezelfde drive en passie in hun ondernemerschap.

5) Bedrijfseconomische kennis schiet tekort
Ondernemers geven zichzelf een onvoldoende voor bedrijfseconomische en bedrijfskundige kennis. Financiën is voor beiden de zwakste plek in de bedrijfsvoering, daarnaast geeft 43 procent van de ondernemers aan niet te weten hoeveel geld het bedrijf nodig heeft bij groei.

6) Mannen geven zichzelf hoger cijfer
Mannelijke ondernemers geven hogere cijfers aan zichzelf en de totale directie op alle ervaringsgebieden.

7) Balans werk-privé moeilijk voor vrouwen
Vrouwelijke ondernemers hebben meer moeite om balans te vinden tussen werk en privé en om regelmatig met afstand naar het bedrijf te kijken.

8) Mannen gebruiken minder opleidingsbudget
Vrouwelijke ondernemers hebben 50 procent vaker een opleidingsbudget voor zichzelf dan mannelijke ondernemers.

9) Loslaten en delegeren blokkade voor vrouwen
Niet kunnen ‘loslaten’ en delegeren is een belangrijke blokkade voor de (door)groeipotentie, met name voor vrouwelijke ondernemers.

De white Paper "M/V= Meerkracht + Veerkracht" is te downloaden via www.perspexo.com en/of www.maakjebedrijfmeerwaard.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten