Personeelsgesprek.nl is een bijzonder handig softwarepakket waarmee managers en personeelszaken veel tijd en werkdruk kunnen besparen bij het voorbereiden van personeelsgesprekken.

dinsdag 9 juli 2013

Wist u dat: Werknemers minder ver willen reizen voor een baan


Het lijkt een tegenstelling: het is crisis, maar de werknemer is minder bereid om lang te reizen naar zijn werk. Toch blijkt dit uit de Beroepen en Arbeidsmarkt Survey (BAS) van Yacht. Wens en praktijk sluiten overigens niet op elkaar aan. Want in werkelijkheid is de werknemer de afgelopen jaren juist langer gaan reizen.


• Werknemers reizen langer
• Noorderling werkt verder van huis
• Zeeuw weinig reisbereid
Bereidheid tot reizen daalt

Hogeropgeleiden in Nederland zijn ondanks de crisis minder bereid om langer te reizen naar hun werk. Was twee jaar geleden nog 39 procent bereid om langer naar het werk te reizen, nu is dat nog 34 procent.
Werknemers reizen langer
Opvallend daarbij is wel dat we in deze afgelopen twee jaar feitelijk wel langer zijn gaan reizen. Maar liefst 38 procent van de hoogopgeleiden reist momenteel meer dan een half uur naar het werk. Dit was in 2011 nog 32 procent.
Noorderling werkt verder van huis
Dick Koopman, directeur bij Yacht zegt: “Hoger opgeleiden in de noordelijke provincies zijn bereid langer te reizen naar het werk. Vermoedelijk is dat vanuit de afweging dat het nu eenmaal zo is dat wonen in het noorden vaak elders werken betekent.”
Zeeuw weinig reisbereid
“Wat opvalt is dat in Zeeland, waar carri√®remogelijkheden zo mogelijk nog kleiner zijn dan in het noorden, de reisbereidheid heel laag is”, vervolgt Koopman.
“Dat is een raadsel voor ons. De nuchtere Zeeuwse mentaliteit van aanpakken zal hier toch moeten boven komen drijven wil de ambitieuze Zeeuw verder aan z’n carri√®re willen bouwen.”
bron: Yacht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten