Personeelsgesprek.nl is een bijzonder handig softwarepakket waarmee managers en personeelszaken veel tijd en werkdruk kunnen besparen bij het voorbereiden van personeelsgesprekken.

vrijdag 12 april 2013

Praktijkboekje met tips tegen ziekteverzuim

Met gezond en inzetbaar personeel kun je beter concurreren. Net op dat punt is er goed nieuws voor werkgevers. Want zij kunnen veel meer halen uit hun samenwerking met de arbodienst. Vooral in de sfeer van verzuimpreventie is nog veel winst te behalen. Dat stellen werkgeversvereniging AWVN en de branchevereniging van arbodienstverleners OVAL. Ze maakten een praktijkboekje met tips.

• Betere samenwerking arbodienst
• Adviezen voor kostenbesparing
• Uitleg van terminologie

Betere samenwerking arbodienst
In het 'Tienpuntenplan voor gezonde samenwerking tussen werkgevers en arbodienstverleners' krijgen werkgevers tips om de samenwerking met de arbodienst te optimaliseren of bij de keuze van een nieuwe arbodienst de juiste vragen te stellen.

Concurrentievoordeel
Uitgangspunt van het boekje is de overtuiging van de werkgeversvereniging dat het streven naar optimale duurzame inzetbaarheid van werknemers een wezenlijk concurrentievoordeel voor bedrijven kan opleveren. Gezondheid - in de letterlijke zin van het woord - is daarbij een sleutelbegrip, naast bijvoorbeeld opleiding en flexibiliteit. Optimalisering van de samenwerking met een arbodienstverlener is in dat licht een voorwaarde voor duurzame inzetbaarheid.

Adviezen voor kostenbesparing
Het boekje bevat naast tips over wettelijke verplichtingen en beperkingen, zoals de omgang met medische gegevens, vooral adviezen die uiteindelijk kunnen leiden tot kostenbesparingen. Daarbij ligt de focus op het ontwikkelen en verbeteren van beleid om ziekteverzuim te voorkomen en te verkorten.


Uitleg van terminologie
Een belangrijk advies van de brochure voor werkgevers is om goed vast te stellen welke deskundigheid men zelf in huis heeft en welke door een arbodienst geleverd kan worden. Daartoe helpt het boekje in het bijzonder om de arbo-terminologie te doorgronden en de juiste vragen te stellen aan de arbo-professional.

De pdf van het boekje 'Tienpuntenplan voor gezonde samenwerking tussen werkgevers en arbodienstverleners' is te downloaden via www.oval.nl en www.awvn.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten