Personeelsgesprek.nl is een bijzonder handig softwarepakket waarmee managers en personeelszaken veel tijd en werkdruk kunnen besparen bij het voorbereiden van personeelsgesprekken.

woensdag 16 juni 2010

Houd je personeel binnenboord

Je personeel zou wel eens snel de benen kunnen nemen nu de werkgelegenheid weer begint aan te trekken. Er zit beweging in de arbeidsmarkt en dat is waar je mensen al een tijdje ongeduldig op zaten te wachten.

De laatste rapportages stralen optimisme uit. Zo is het aantal vacatures in mei aanzienlijk toegenomen, blijkt uit de Monster Employment Index, een maandelijkse onafhankelijke barometer van de online arbeidsmarkt. De Index steeg met 8 procent. In bijna alle sectoren staan meer vacatures uit.

“Het vacatureaanbod is stapsgewijs aan het groeien binnen nagenoeg elke sector, van productie tot landbouw en marketing tot financiĆ«le dienstverlening. Gecombineerd met de eerste lichte daling van de werkloosheid sinds 2008, is dat een signaal dat werkgevers werving weer hoger op de agenda hebben staan”, zegt Warren Hammond, Managing Director van Monsterboard.nl.

Bekijk de actuele stand van zaken van de Monster Employment Index


Het lijkt er bovendien op dat de stijging nog wel even doorzet. Nederlandse werkgevers zijn opvallend positiever over de werkgelegenheid in het derde kwartaal van 2010 dan drie maanden geleden, aldus de nieuwe Manpower Arbeidsmarktbarometer. Het is voor het eerst in een jaar tijd dat er meer Nederlandse werkgevers zijn die verwachten op korte termijn meer personeel nodig te hebben, dan werkgevers die denken mensen te moeten ontslaan.


Ruim 80 procent van de ondervraagde werkgevers verwacht in het derde kwartaal van dit jaar evenveel werknemers in dienst te hebben als nu. Bijna 10 procent denkt echter al in de komende maanden nieuwe krachten aan te moeten nemen. Slechts 5 procent verwacht mensen te moeten ontslaan. Een woordvoerder van Manpower noemt die ontwikkeling een duidelijke omslag: "De arbeidsmarkt heeft afgelopen jaar een aantal flinke klappen gekregen, maar nu gaat het absoluut de goede kant op."

Wat betekent dat voor uw organisatie?
1) Herijk de visie, missie en strategie voor uw organisatie zoals die er na afloop van de crisis uit ziet.
2) Kijk dan welke (medewerkers met welke) competenties u beslist aan boord wilt houden en welke eigenlijk best naar een nieuwe uitdaging mogen vertrekken.
3) Deel uw visie met de groep die u wilt houden en motiveer ze door de kansen en mogelijkheden met ze door te nemen.

Gebruik daarbij de juiste tools.

Ik ben benieuwd hoe u hier mee omgaat

Geen opmerkingen:

Een reactie posten